Wagenaar Consultancy

Met visie en know-how. Van binnenuit. Meer dan 29 jaar!

Organisatie - effectiviteit


“Visie is niet een abstractie"

Ongeveer 90% van de effectiviteit van de organisatie staat direct in relatie met het wel of niet hebben van een werkbare visie. 

Elke organisatie heeft wel een soort van visie, maar het gaat erom dat de visie werkbaar is (als reëel gevoeld, begrepen en ondersteund). Hij is niet los te zien van de mensen die hem ontwikkelen én die hem gaan uitvoeren (“Wie gaat dit nog even naar de mensen communiceren?”, past dus niet binnen het idee ‘gedeelde visie’). 

De goed bedoelde pogingen met geplastificeerde kaartjes, posters en informatiesessies, zijn meestal niet alleen tijd- en geldverspilling, maar zelfs zeer schadelijk. Na een aantal van dit soort pogingen hebt u gegarandeerd twee werkelijkheden in de organisatie, u bent de werkvloer kwijt.

Maar wanneer uw mensen bij de ontwikkeling van de visie betrokken worden, blijk je opeens goud in handen te hebben (Zie ook Bonne Wagenaar: Organisatie van binnenuit' (2009, Koninklijke Van Gorcum, ISBN: 9789023245292).

Wij adviseren over de ingrediënten van een visie met onderscheidend vermogen gesteund door de werkvloer, en ondersteunen de werkwijze bij de ontwikkeling.
We helpen desgewenst met het tot stand komen en met het noodzakelijke betrekken van de werkvloer.

Moeilijk? 
Just know-how.

E-mailen
Bellen
Map
Info